COȘUL TĂU

No Produse in the cart.

Select Page

Nu o dată i-am mulțumit în gând mamei mele pentru faptul că sunt Cofetar. Nu, mama nu și-a dorit niciodată să fiu Cofetar, dimpotrivă, a zis mereu că ar trebui să am un job în care să muncesc fizic cât mai puțin. Ei bine, eu am făcut tot cum m-a tăiat capul, ca orice copil care se respectă, și, după 9 ani de muncă de birou, m-am reorientat către laborator: 8 ore în picioare, cu mușchi ai spatelui blocați de Crăciun și Paște de la întins cozonaci.
Mama nu este acea gospodină care asudă toată ziua în bucătărie, dimpotrivă. Colegele mele de generală își aduc aminte de ea cochetă, cu rochii la modă, frumoase, vaporoase, cu cercei frumoși mari și în formă de romb, mereu machiată și coafată. Ei bine, sora mea este cea cochetă, eu am preluat ceva mult mai subtil de la mama, ceva ce cred că nici măcar ea nu știe că a dat mai departe.
Fară să-și dea seama, prin faptul că ei îi plăcea să facă lucrurile într-un anume fel, m-a format ca viitor Cofetar. Pentru mama, în bucătărie, cel mai important a fost mereu respectul față de gust : « Orice prăjitură trebuie să fie gustoasă și să aibă mai multă cremă decât cocă !». A devenit crezul DulceBun.  Bănuiesc că oricum nu-i plăcea să stea prea mult în bucătărie și, dacă tot o făcea, păi să o facă bine, să se bucure cei care mănâncă ce a gătit ea. Eu am preluat și această bucurie și respect față de ce iese din mâinile mele.
Tot de la mama am învățat că făina opărită în cozonac mărește timpul în care cozonacul rămâne fraged (mai târziu am aflat că e un principiu chinezesc vechi de vreo 100 de ani), să fiu eficientă (« caută mereu soluții să muncești cât mai puțin ! »), cea mai bună plăcintă cu mere cu o cocă fragedă care se topește în gură și cu muultă umplutură, prăjitura cu smântână care se face doar la Crăciun și cel mai mult îi place mamei (foi fragede cu smântână, cremă cu nucă și o glazură delicată), non-plus ultra și checul la metru (felii de chec delicat alb și negru lipite cu cremă aromată de vanilie).
Pe mama o cheamă Mihaela și, pentru că anul acesta este un an în care am înțeles atât de bine ce înseamnă să ți se facă dor de părinți, vă propun să sărbătoriți Mihaii, Mihaelele, Gabrielii, Gabrielele, Gavrilii cu o cutie nouă plină cu DulceBun creată de o Mihaela :

– Prăjitură cu mere – un fel de foetaj rapid cu smântână clasică, fraged și delicat, umplutură cu muulte mere și atât;

– Prăjitură cu nucă și smântână – foi umplute cu o cremă fresh cu nucă și smântână, glazură de ciocolată;

– Non-plus ultra – biscuit fraged cu unt, bezea delicată și gem de caise aromat ;

– Chec la metru – felii de chec cu vanilie și chec cu cacao, ambele delicate, ușor cremoase, lipite cu cremă fina de vanilie cu unt.
Zic să vă bucurați și voi de Sf. Mihail și Gavril cu această cutie pe care o primiți cadou la orice comandă pe DulceBun.ro pentru Mihaii, Mihaelele, Gabrielii, Gabrielele și Gavrilii din viața voastră.

Anais (not) Smashing The Cake

Anais (not) Smashing The Cake

Anais este fiica Izabelei și este un copil vesel și liniștit, care pare că iubește mâncarea. Într-o zi, Izabela m-a sunat “Anais a făcut un an, hai să facem smash the cake”. Hai.

Află Povestea
Candy bars are back!!! Yuhuu!!!

Candy bars are back!!! Yuhuu!!!

Da, da, știu de multe ori frazele în engleză sună mai bine, de aia le prefer. Altfel aș fi spus Barurile suedeze cu mini-deserturi au revenit! Ce bucurie! O las și pe asta, îmi e un pic rușine că nu găsesc ceva mai poetic în română.

Află Povestea
The chiş

The chiş

Traducerea liberă a ceea ce am scris mai sus este Le Quiche. Nu știu voi, însă eu am avut mult timp probleme să scriu corect quiche.
La quiche nu ai cum să zici altfel, că tartă nu-i, plăcintă nu-i, îi clar quiche.

Află Povestea
Un martie de poveste

Un martie de poveste

Se apropie luna în care sărbătorim feminitatea, bărbații și 40 de morți. Ce poate fi mai tare decât luna martie? Pentru noi este o lună mai interesantă decât toate, iar în lumina acestui an în care la colțul fiecărei noi zile pândesc atât bucuria, cât și…

Află Povestea