0 Produse

COȘUL TĂU

No Produse in the cart.

Select Page

Nu o dată i-am mulțumit în gând mamei mele pentru faptul că sunt Cofetar. Nu, mama nu și-a dorit niciodată să fiu Cofetar, dimpotrivă, a zis mereu că ar trebui să am un job în care să muncesc fizic cât mai puțin. Ei bine, eu am făcut tot cum m-a tăiat capul, ca orice copil care se respectă, și, după 9 ani de muncă de birou, m-am reorientat către laborator: 8 ore în picioare, cu mușchi ai spatelui blocați de Crăciun și Paște de la întins cozonaci.
Mama nu este acea gospodină care asudă toată ziua în bucătărie, dimpotrivă. Colegele mele de generală își aduc aminte de ea cochetă, cu rochii la modă, frumoase, vaporoase, cu cercei frumoși mari și în formă de romb, mereu machiată și coafată. Ei bine, sora mea este cea cochetă, eu am preluat ceva mult mai subtil de la mama, ceva ce cred că nici măcar ea nu știe că a dat mai departe.
Fară să-și dea seama, prin faptul că ei îi plăcea să facă lucrurile într-un anume fel, m-a format ca viitor Cofetar. Pentru mama, în bucătărie, cel mai important a fost mereu respectul față de gust : « Orice prăjitură trebuie să fie gustoasă și să aibă mai multă cremă decât cocă !». A devenit crezul DulceBun.  Bănuiesc că oricum nu-i plăcea să stea prea mult în bucătărie și, dacă tot o făcea, păi să o facă bine, să se bucure cei care mănâncă ce a gătit ea. Eu am preluat și această bucurie și respect față de ce iese din mâinile mele.
Tot de la mama am învățat că făina opărită în cozonac mărește timpul în care cozonacul rămâne fraged (mai târziu am aflat că e un principiu chinezesc vechi de vreo 100 de ani), să fiu eficientă (« caută mereu soluții să muncești cât mai puțin ! »), cea mai bună plăcintă cu mere cu o cocă fragedă care se topește în gură și cu muultă umplutură, prăjitura cu smântână care se face doar la Crăciun și cel mai mult îi place mamei (foi fragede cu smântână, cremă cu nucă și o glazură delicată), non-plus ultra și checul la metru (felii de chec delicat alb și negru lipite cu cremă aromată de vanilie).
Pe mama o cheamă Mihaela și, pentru că anul acesta este un an în care am înțeles atât de bine ce înseamnă să ți se facă dor de părinți, vă propun să sărbătoriți Mihaii, Mihaelele, Gabrielii, Gabrielele, Gavrilii cu o cutie nouă plină cu DulceBun creată de o Mihaela :

– Prăjitură cu mere – un fel de foetaj rapid cu smântână clasică, fraged și delicat, umplutură cu muulte mere și atât;

– Prăjitură cu nucă și smântână – foi umplute cu o cremă fresh cu nucă și smântână, glazură de ciocolată;

– Non-plus ultra – biscuit fraged cu unt, bezea delicată și gem de caise aromat ;

– Chec la metru – felii de chec cu vanilie și chec cu cacao, ambele delicate, ușor cremoase, lipite cu cremă fina de vanilie cu unt.
Zic să vă bucurați și voi de Sf. Mihail și Gavril cu această cutie pe care o primiți cadou la orice comandă pe DulceBun.ro pentru Mihaii, Mihaelele, Gabrielii, Gabrielele și Gavrilii din viața voastră.

Suflet Gourmet – Mihai Bengea

Suflet Gourmet – Mihai Bengea

Vă prezint proiectul nostru Suflet Gourmet. Aici vom deschide inimi iubitoare de bun, ne vom pune sufletul pe tavă :D.

Primul nostru invitat la Suflet Gourmet este cel care m-a inspirat să fac acest proiect, Mihai Bengea.

Află Povestea
Gutuie vous avec moi?

Gutuie vous avec moi?

De multă vreme mă gândesc ce fruct ar putea fi foarte românesc, asa cum armenii au rodia, fructul lor național. Eu simt cu totul că pe noi ne reprezintă gutuia. E un fruct la care ne gândim cu toții cu drag, gătită într-un fel sau altul, pentru că crudă este pentru… curajoși.

Află Povestea
DulceBun pornește de la TINE

DulceBun pornește de la TINE

A venit acel moment în care să pun pe hârtie ceea ce tot spun la fiecare întâlnire cu viitori miri sau parinți care organizează botezul copilului lor: pentru mine voi sunteți importanți, este ca și cum îi serviți pe invitații voștri cu deserturile voastre preferate.

Află Povestea
Ghidul Torturilor

Ghidul Torturilor

Cum să arate tortul? Iată o întrebare grea. Sper ca următorul mic ghid să vă lumineze un pic. Nu uitați că pe oricare dintre aceste torturi putem folosi figurine ca decor. În afară de tortul naked, oricare poate fi cu etaj, noi facem maxim 3 etaje (pentru evenimente mai mari vorbim direct).

Află Povestea
Răbdare

Răbdare

Eu nu sunt cea mai răbdatoare persoană din lume, deși aparențele deseori înșeală. Am un fel de a mă concentra pe a ințelege ce iși doresc oamenii în materie de dulciuri de la mine, care poate fi interpretat ca răbdare, însă vă asigur că nu e…

Află Povestea