Suflet Gourmet – Mihai Bengea

Scurtă introducere

Acest an a însemnat mult pentru noi, pe mulți ne-a ‘forțat’ să ne uităm în sufletele noastre și să fim sinceri cu noi, cine suntem, și să îmbrățișăm ce suntem. Noi la DulceBun iubim cu adevărat cofetăria, patiseria și mâncarea bună. Aici nu vorbesc doar despre mine, Adina, cofetarul vostru; vorbesc despre Bogdan, pasionat de bucătărie care face cele mai bune mic dejunuri pentru echipă, este șeful quiche-urilor și își cumpără mereu tot felul de chestii care mai de care mai interesante (aparat de sous-vide, mini-afumătoare, alginat nu stiu de care). Mai este Alexandra, care a venit în echipă ca ajutor de cofetar și care m-a făcut să citesc și mai mult, pentru că îmi pune continuu întrebări extrem de tehnice, și care acum este un cofetar extraordinar, cu drag și pasiune pentru ceea ce face. Și mai sunt partenerii noștri, care împărtăşesc dragostea și pasiunea noastră pentru mâncare, sau oameni care fac mâncare bună și pe care îi urmărim din umbră și îi citim avid ori ce cate ori postează câte ceva. Mai sunt și clienții noștri pe care îi vedem pasionați de ceea ce mănâncă, cu care stăm de vorbă cu orele despre mâncare și ce tort li se potrivește.

Acum câteva zile am share-uit o postare a unui patiser român, în care făcea o prezentare dureros de sinceră a cofetăriilor din România. Atunci mi-am dat seama că noi de fapt nu am fost prezentați unii altora: noii cofetarii, patiserii, bucătarii, profesioniștii din acest domeniu, oamenilor care se bucură de ce ne iese din mâini. Noi vorbim despre produsele noastre, le prezentăm cât de bine putem și vorbim despre ceea ce facem noi. Clienții noștri se bucură de produsele noastre, ne dau feedback acolo unde e nevoie sau ne laudă când ne iese ceva extraordinar. Însă simt nevoia să știm mai multe unii despre alții, simt nevoia să ne unim prin pasiunea noastră pentru mâncarea bună, și, de ce nu, să ne deschidem lumii, fie să aflăm că suntem mult mai mulți de fapt, fie să afle și alții cine suntem.

Astfel vă prezint proiectul nostru Suflet Gourmet. Aici vom deschide inimi iubitoare de bun, ne vom pune sufletul pe tavă :D.