Luna ianuarie a fost o lună de introspecție pentru mine, personal și profesional. Mi-am dat seama că îmi doresc să ridicăm cofetăria românească acolo unde îi este locul. Am dat peste această nestemată https://www.povesticublazon.ro/962-2/ . Pentru mine gusturile românești sunt foarte valoroase și îmi doresc să le cuprind în deserturile create la DulceBun. Da, gusturile noastre au tot felul de influențe din călătoriile în alte ţări, însă eu cred cu toată inima că, adânc înrădăcinate în noi, stau gusturi românești care ne determină întreaga judecată a ceea ce mâncăm. Eu sunt convinsă că noi, românii, avem gusturi bune la mâncare și suntem gurmanzi. Știați cum a luat naștere bucătăria franceză de fițe? De la rețetele mamelor şi bunicilor franceze, executate profesional de copiii lor (de obicei băieți). Deunăzi am avut o discuție pe un grup de cofetari – care e diferența dintre un cofetar profesionist și o gospodină pasionată. Dacă mă întrebați pe mine, în ceea ce privește rezultatul final, adică gustul bun și plăcerea celui care mănâncă desertul, niciuna. Diferența este în a face aceeași rețetă identic de mii de ori și de a înțelege de ce iese și de ce nu iese, atât. Eu cred că a venit momentul să începem să facem profesional ceea ce mamele, bunicile, mătușile ne-au învățat și lăsat.