Select Page

Povestea Cozonacului

Cozonacul este unul dintre cele mai grele deserturi de făcut de un cofetar. De ce? Pentru că fiecare dintre noi avem o amintire legată de cozonac făcut de bunica, vecina, matușa, experta.
Noi la DulceBun ne propunem să facem dulciuri cu drag și respect față de ele, de aceea am creat cozonacul DulceBun, să avem și noi cozonacul nostru. În același stil fusion, am luat o rețetă a Silviei Jurcovan, pe care am trecut-o prin tehnici de panettone italienesc și de brioșă franțuzească și am obținut un cozonac fin, cremos cu o umplutură aromată de nucă, cacao,
ciocolată și portocale confiate.

Cozonacul este unul dintre cele mai grele deserturi de făcut de un cofetar. De ce? Pentru că fiecare dintre noi avem o amintire legată de cozonac făcut de bunica, vecina, matușa, experta.
Noi la DulceBun ne propunem să facem dulciuri cu drag și respect față de ele, de aceea am creat cozonacul DulceBun, să avem și noi cozonacul nostru. În același stil fusion, am luat o rețetă a Silviei Jurcovan, pe care am trecut-o prin tehnici de panettone italienesc și de brioșă franțuzească și am obținut un cozonac fin, cremos cu o umplutură aromată de nucă, cacao,
ciocolată și portocale confiate.

Iată ce a zis CiprianMuntele:
“Adina, nu știu ce să zic despre cozonac.  La mine în cap o să caut multă vreme gustul ăla. Și mai mult decât gust, mirosul.
Nene, e fabulos! Nu cred că am mirosit ceva mai bun și intens în ultima vreme. A fost un moment terapeutic, jur. Am mirosit, am tras în mine cu toți plămânii și l-am lăsat acolo o vreme. Pur și simplu sunt două entități diferite, mirosul și gustul. Însă foarte puternice ambele, e greu să le suprapui.
E ca atunci când pui în pahar un vin dintr-ăla scump și bun. Îl miroși, iar asta e o experiență în sine. Lași paharul și bei mai târziu. Nu vrei să întrerupi bucuria aia. Cantitatea de zahăr bănuiesc că e asumat mai mică. Prima senzație asta a fost, că aș mai fi vrut zahăr. Nu că mai trebuia, ci că așa aș fi vrut eu. Însă e vorba doar de registrul meu de gusturi raportat la cozonaci în general.
A fost o experiență minunată pentru care îți mulțumesc.”