Select Page

Ghidul Torturilor

Cum să arate tortul? Iată o întrebare grea.

Sper ca următorul mic ghid să vă lumineze un pic. Nu uitați că pe oricare dintre aceste torturi putem folosi figurine ca decor. În afară de tortul naked, oricare poate fi cu etaj, noi facem maximum 3 etaje (pentru evenimente mai mari vorbim direct).

Torturile naked

Tortul naked este cel în care se văd straturile tortului: mousse/cremă și blat. El se decorează în partea de sus, iar la torturile cu mousse+uri delicate îl livrăm cu o margine protectoare din acetofan alimentar (un plastic profesional).  Decorul se face în partea de sus.

Tortul semi-naked

are o margine de cremă și se întrevăd zonele cu blat. Culoarea cremei este aceeași indiferent de etaj. Acest tort are o margine de cremă diferită de compoziția de bază a tortului.  La torturile mici se va simți marginea de cremă de decor (de obicei cremă de mascarpone). Alegem pe cât posibil creme care sa fie în ton cu restul tortului. Decorul este de obicei în partea de sus.

Tortul îmbrăcat în cremă

Tortul îmbrăcat în cremă este o alternativă la torturile îmbrăcate în pastă de zahăr. Crema de decor poate fi cremă de mascarpone, cremă de unt sau cremă de ciocolată, depinde de tort. Și aici, la straturile cu mousse-uri delicate, e posibil să punem o margine de cremă în jurul mousse-ului pentru a putea finisa foarte bine tortul. Elementele de decor pot fi aplicate atât în partea de sus cât și pe lateral.