Candy Barul Ioanei

Majoritatea discuțiilor despre un viitor eveniment (cu persoane noi) încep cu “Bună, m-ar interesa un candy bar/tort pentru o nuntă, puteți să-mi trimiteți o ofertă?”.
Ioana a fost o gură de aer proaspăt când nu ne-a cerut o ofertă, ci o mostră din desertul ei preferat, cheese cake. M-am bucurat ca un copil, pentru că găsisem un om pasionat de gust înainte de toate. Și m-am simțit onorată și mandră când am și fost aleși dintre 5 participanți la testul de gust (Ioana mi-a și atins orgoliul zicând că ale noastre sunt cele mai bune și eu îi inspir încredere – ca teasing, nici nu bănuiam ce înseamnă această frază… ;)). Bine, bine, Ioana știa dinainte câți bani aloca tortului și candy barului și mi-a subliniat că va trebui să ne încadrăm în acel buget, unul realist pentru 130 persoane, câți invitați a avut.
Recunosc că am fost un pic prea încrezatoare în mine la prima degustare de tort de nuntă, când am pregatit ceva ce EU credeam ca li se potriveste. Ei bine, li s-a potrivit pe jumate: i-au plăcut 2 mousse-uri, nu i-au placut blatul și un alt mousse.
Astfel a început căutarea tortului Ioanei și a lui Hefe. Am stat atunci de vorbă și Ioana a început să-mi povestească despre placerile ei dulci și ale viitorului ei soț. Am schițat un nou tort, pe care l-am facut de test: baza sables de vanilie, mousse de zmeură, daquoise de cocos, mousse de mascarpone cu miere și lime, afine.
Am mai făcut și eu unul într-o direcție opusă, să știm pe unde o luăm: blat de cacao cu nucă, bavaroise de caramel, cremeux au chocolat, ganaj de caramel sărat, alune în caramel (este de fapt tortul inspirat de batonul preferat a lui Hefe, Snickers).

De data aceasta problema era că ambele torturi au câștigat. Am trecut un pic prin gândul unui tort combinat din cele doua: jos tortul Ioanei, apoi tortul lui Hefe, apoi tortul Ioanei, Hefe, Ioana, Hefe, si tot așa. Dar nu-l simțeam ca fiind tortul lor. Așa că am continuat căutarile și 2 zile am combinat în minte blaturi, creme, fructe, texturi, știam pe de rost lista Ioanei cu ce le place și până la urmă am descoperit tortul LOR: blat de cacao cu alune, însiropat cu sirop caramel și coniac, cremeux au chocolat, dacquoise cu migdale si cocos, mousse de mascarpone cu miere și vanilie, piersici la cuptor cu vanilie și coniac, afine, îmbrăcat în crema de branză proaspată de vaci.
Ei bine i-am dat de cap, iar când am terminat prima reacție a fost să-i mulțumesc Ioanei pentru oportunitatea de a crea acest tort.
Ce părere aveți că am avut și candy bar! Povestea acestuia este extrem de simplă: după ce am dat de cap tortului să alegem tortulețele pentru candy bar a fost floare la ureche (am și avut câteva deja testate ;)). Doar cu un mic touch a la Ioana: cu o săptămână înainte de nuntă îmi scrie ca ar vrea și ceva cu bezea la candy bar, însă ne-am hotărât repede la un eton mess stilul DulceBun: bezea, fructe marinate în alcool și cremă de branză proaspată de vaci.
La candy bar am introdus și unul dintre torturile dragi mie (inspirat de un week-end in 2 la Roma): Tortul Aperol Spritz – blat de vanilie, jeleu Aperol Spritz – pulpă de portocale, Aperol, Prosecco, mousse de ricotta si carlionți de ciocolata alături de tortul Snickers, cheesecake cu zmeură și ciocolată alba, tort de morcovi cu zmeură și mousse de branza proaspată de vaci, eton mess si biscuiți thumbprints diverse combinații (fistic cu ciocolată, zmeură cu alune, coacăze negre cu nucă, etc.).
Șiii, tot pentru Ioana am făcut raw energy balls pentru cununie, pentru prima dată de când suntem cofetarese.
Încă o dată: Mulțumesc, Ioana!
