COȘUL TĂU

No Produse in the cart.

Select Page

     Cozonacul este unul dintre cele mai grele deserturi de făcut de un cofetar. De ce? Pentru că fiecare dintre noi avem o amintire legată de cozonac făcut de bunica, vecina, matușa, experta.
      Noi la DulceBun ne propunem să facem dulciuri cu drag și respect față de ele, de aceea am creat cozonacul DulceBun, să avem și noi cozonacul nostru. În același stil fusion, am luat o rețetă a Silviei Jurcovan, pe care am trecut-o prin tehnici de panettone italienesc și de brioșă franțuzească și am obținut un cozonac fin, cremos cu o umplutură aromată de nucă, cacao,
ciocolată și portocale confiate.
      Timp de trei luni am căutat și testat: făina potrivită (am încercat 5 tipuri diferite de făină, de la producători mari și mici), tehnici, unt – am rămas la unt franțuzesc – , combinații de arome (până la urmă am decis că adevăratul cozonac este cu rom, așa că folosim Rom Jamaican, cu aromă bună, dar fină, cât să nu acopere restul), cantitatea de zahăr cât să fie pe gustul tuturor.
      Cozonacul este făcut de noi, manual, de aceea ne limităm la 300 de bucăți pentru acest Crăciun.

     L-am dat unor degustători până am rafinat rețeta la perfecțiune: prieteni, familie.

     Iată ce a zis CiprianMuntele:
     “Adina, nu știu ce să zic despre cozonac.  La mine în cap o să caut multă vreme gustul ăla. Și mai mult decât gust, mirosul.
Nene, e fabulos! Nu cred că am mirosit ceva mai bun și intens în ultima vreme. A fost un moment terapeutic, jur. Am mirosit, am tras în mine cu toți plămânii și l-am lăsat acolo o vreme. Pur și simplu sunt două entități diferite, mirosul și gustul. Însă foarte puternice ambele, e greu să le suprapui.
E ca atunci când pui în pahar un vin dintr-ăla scump și bun. Îl miroși, iar asta e o experiență în sine. Lași paharul și bei mai târziu. Nu vrei să întrerupi bucuria aia. Cantitatea de zahăr bănuiesc că e asumat mai mică. Prima senzație asta a fost, că aș mai fi vrut zahăr. Nu că mai trebuia, ci că așa aș fi vrut eu. Însă e vorba doar de registrul meu de gusturi raportat la cozonaci în general.
A fost o experiență minunată pentru care îți mulțumesc.”

 

Candy bars are back!!! Yuhuu!!!

Candy bars are back!!! Yuhuu!!!

Da, da, știu de multe ori frazele în engleză sună mai bine, de aia le prefer. Altfel aș fi spus Barurile suedeze cu mini-deserturi au revenit! Ce bucurie! O las și pe asta, îmi e un pic rușine că nu găsesc ceva mai poetic în română.

Află Povestea
The chiş

The chiş

Traducerea liberă a ceea ce am scris mai sus este Le Quiche. Nu știu voi, însă eu am avut mult timp probleme să scriu corect quiche.
La quiche nu ai cum să zici altfel, că tartă nu-i, plăcintă nu-i, îi clar quiche.

Află Povestea
Un martie de poveste

Un martie de poveste

Se apropie luna în care sărbătorim feminitatea, bărbații și 40 de morți. Ce poate fi mai tare decât luna martie? Pentru noi este o lună mai interesantă decât toate, iar în lumina acestui an în care la colțul fiecărei noi zile pândesc atât bucuria, cât și…

Află Povestea
Dragostea de ciocolată și… istorie

Dragostea de ciocolată și… istorie

Îmi doresc să începem la DulceBun să facem și deserturi românești, cu tehnică modernă și cu ingrediente bune. Să începem să creăm deserturi care vor dăinui peste ani. Voi păstra esența prăjiturii, însă voi căuta să o aduc la nivelul pe care îl merită (mai am puțin de lucru acolo).

Află Povestea