COȘUL TĂU

No Produse in the cart.

Select Page

Povestea Cozonacului

     Cozonacul este unul dintre cele mai grele deserturi de făcut de un cofetar. De ce? Pentru că fiecare dintre noi avem o amintire legată de cozonac făcut de bunica, vecina, matușa, experta.
      Noi la DulceBun ne propunem să facem dulciuri cu drag și respect față de ele, de aceea am creat cozonacul DulceBun, să avem și noi cozonacul nostru. În același stil fusion, am luat o rețetă a Silviei Jurcovan, pe care am trecut-o prin tehnici de panettone italienesc și de brioșă franțuzească și am obținut un cozonac fin, cremos cu o umplutură aromată de nucă, cacao,
ciocolată și portocale confiate.
      Timp de trei luni am căutat și testat: făina potrivită (am încercat 5 tipuri diferite de făină, de la producători mari și mici), tehnici, unt – am rămas la unt franțuzesc – , combinații de arome (până la urmă am decis că adevăratul cozonac este cu rom, așa că folosim Rom Jamaican, cu aromă bună, dar fină, cât să nu acopere restul), cantitatea de zahăr cât să fie pe gustul tuturor.
      Cozonacul este făcut de noi, manual, de aceea ne limităm la 300 de bucăți pentru acest Crăciun.

     L-am dat unor degustători până am rafinat rețeta la perfecțiune: prieteni, familie.

     Iată ce a zis CiprianMuntele:
     “Adina, nu știu ce să zic despre cozonac.  La mine în cap o să caut multă vreme gustul ăla. Și mai mult decât gust, mirosul.
Nene, e fabulos! Nu cred că am mirosit ceva mai bun și intens în ultima vreme. A fost un moment terapeutic, jur. Am mirosit, am tras în mine cu toți plămânii și l-am lăsat acolo o vreme. Pur și simplu sunt două entități diferite, mirosul și gustul. Însă foarte puternice ambele, e greu să le suprapui.
E ca atunci când pui în pahar un vin dintr-ăla scump și bun. Îl miroși, iar asta e o experiență în sine. Lași paharul și bei mai târziu. Nu vrei să întrerupi bucuria aia. Cantitatea de zahăr bănuiesc că e asumat mai mică. Prima senzație asta a fost, că aș mai fi vrut zahăr. Nu că mai trebuia, ci că așa aș fi vrut eu. Însă e vorba doar de registrul meu de gusturi raportat la cozonaci în general.
A fost o experiență minunată pentru care îți mulțumesc.”

 

Un text pe care îl amân de ceva vreme

Un text pe care îl amân de ceva vreme

(…) Și atunci m-a lovit: o mică afacere este ca un aisberg, oamenii văd doar vârful acestuia, noi, cei din spate vedem ce e sub apă. Ne vom apropia unii de ceilalți dacă și noi am privi aisbergul prin ochii voștri și voi, prin ai noștri. Iată ce văd eu zilele astea.

Află Povestea
Anais (not) Smashing The Cake

Anais (not) Smashing The Cake

Anais este fiica Izabelei și este un copil vesel și liniștit, care pare că iubește mâncarea. Într-o zi, Izabela m-a sunat “Anais a făcut un an, hai să facem smash the cake”. Hai.

Află Povestea
Candy bars are back!!! Yuhuu!!!

Candy bars are back!!! Yuhuu!!!

Da, da, știu de multe ori frazele în engleză sună mai bine, de aia le prefer. Altfel aș fi spus Barurile suedeze cu mini-deserturi au revenit! Ce bucurie! O las și pe asta, îmi e un pic rușine că nu găsesc ceva mai poetic în română.

Află Povestea
The chiş

The chiş

Traducerea liberă a ceea ce am scris mai sus este Le Quiche. Nu știu voi, însă eu am avut mult timp probleme să scriu corect quiche.
La quiche nu ai cum să zici altfel, că tartă nu-i, plăcintă nu-i, îi clar quiche.

Află Povestea