0 Produse

COȘUL TĂU

No Produse in the cart.

Select Page

     Cozonacul este unul dintre cele mai grele deserturi de facut de un cofetar. De ce? Pentru că fiecare dintre noi avem o amintire legată de cozonac facut de bunica, vecina, matușa, experta.
      Noi la DulceBun ne propunem să facem dulciuri cu drag și respect față de ele, de aceea am creat cozonacul DulceBun, să avem și noi cozonacul nostru. În același stil fusion, am luat o rețetă a Silviei Jurcovan, pe care am trecut-o prin tehnici de panettone italienesc și de brioșă franțuzească și am obținut un cozonac fin, cremos cu o umplutură aromată de nucă, cacao,
ciocolată și portocale confiate.
      Timp de trei luni am căutat și testat: faina potrivită (am încercat 5 tipuri diferite de faină, de la producatori mari și mici), tehnici, unt – am rămas la unt franțuzesc, combinații de arome (până la urmă am decis că adevaratul cozonac este cu rom, așa că folosim Rom Jamaican, cu aromă bună, dar fină, cât să nu acopere restul, cantitatea de zahar cât să fie pe gustul tuturor.
      Cozonacul este facut de noi, manual, de aceea ne limitam la 300 de bucăți pentru acest Crăciun.

     L-am dat unor degustători până am rafinat rețeta la perfecțiune: prieteni, familie.

     Iată ce a zis CiprianMuntele:
     “Adina, nu știu ce să zic despre cozonac.  La mine în cap o să caut multă vreme gustul ăla. Și mai mult decât gust, mirosul.
Nene, e fabulos! Nu cred că am mirosit ceva mai bun și intens în ultima vreme. A fost un moment terapeutic, Jur. Am mirosit, am tras în mine cu toți plămânii și l-am lăsat acolo o vreme. Pur și simplu sunt două entități diferite, mirosul și gustul. Însă foarte puternice ambele, e greu să le suprapui.
E ca atunci când pui în pahar un vin dintr-ăla scump și bun. Îl miroși, iar asta e o experiență în sine. Lași paharul și bei mai târziu. Nu vrei să întrerupi bucuria aia. Cantitatea de zahăr bănuiesc că e asumat mai mică. Prima senzație asta a fost, că aș mai fi vrut zahăr. Nu că mai trebuia, ci că așa aș fi vrut eu. Însă e vorba doar de registrul meu de gusturi raportat la cozonaci în general.
A fost o experiență minunată pentru care îți mulțumesc.”

 

Răbdare

Răbdare

Eu nu sunt cea mai răbdatoare persoană din lume, deși aparențele deseori înșeală. Am un fel de a mă concentra pe a ințelege ce iși doresc oamenii în materie de dulciuri de la mine, care poate fi interpretat ca răbdare, însă vă asigur că nu e…

Află Povestea
Winter Fairy Tale

Winter Fairy Tale

Suntem în acest domeniu frumos din 2012 și am avut ocazia să vedem alăturându-se nouă oameni frumoși, pasionați, iubitori de frumos. La început erau câțiva temerari, Andrada, Victorița, Darius și Alex – Maison Dadoo, care au avut curajul…

Află Povestea
Mic curs de decorare biscuiți Crăciunești

Mic curs de decorare biscuiți Crăciunești

De Crăciun o metodă bună să-ți liniștești gândurile este să decorezi biscuiți. Îți pui un pahar de vin, îți pornești radioul pe postul preferat sau pui un disc cu colinde vechi și îți deschizi kitul pe care tocmai l-ai primit…

Află Povestea
Melinda și Teo – Modern Victorian

Melinda și Teo – Modern Victorian

Este unul dintre candy barurile care a inspirat crearea unui nou produs DulceBun. Aceasta datorită Melindei, care e pasionată de dulciuri (le face). Pentru acest candy bar am făcut pentru prima dată pavlova rasturnată…

Află Povestea
Candy Barul Ioanei

Candy Barul Ioanei

Majoritatea discuțiilor despre un viitor eveniment (cu persoane noi) încep cu “Bună, m-ar interesa un candy bar/tort pentru o nuntă, puteți să-mi trimiteți o ofertă?”. Ioana a fost o gură de aer proaspăt…

Află Povestea