COȘUL TĂU

No Produse in the cart.

Select Page

Mic curs de decorare biscuiți Crăciunești

     De Crăciun o metodă bună să-ți liniștești gândurile este să decorezi biscuiți. Îți pui un pahar de vin, îți pornești radioul pe postul preferat sau pui un disc cu colinde vechi și îți deschizi kitul pe care tocmai l-ai primit. Îți mai trebuie 2 farfurii, un castonel, câteva șervețele, un pahar cu apă, o bucată de sfoară și o linguriță.

     Din kit scoți punguță cu royal icing (praful cel alb, pufos) pe care o răstorni în castron și cu lingurița pui câte puțină apă. Amesteci bine bine și adaugi apă până obții o pastă care curge înceet înceet (ca lava). Apoi mai amesteci energic încă un minut să se albească bine royal icingul. Această pastă o pui în posul primit (punga triunghiulara) și învarți capătul larg să nu iasă conținutul. Tai un vârf de un milimetru cu foarfeca, scoți aerul și lași posul de o parte.

     Este momentul să-ți aliniezi biscuiții și decorurile colorate și să te gândești ce ai vrea să desenezi. Orice decorator, înainte să se apuce de treabă, își schitează în gând ce vrea să desenenze. Eu am ales modele simple, Crăciunești: stele, braduri, acadele, om de zapadă. Evident tu poți fi cât de creativ îți dorești.

Posul se ține cu mâna cu care scrii și se ghidează cu celalată mână (decorarea e munca de echipă). Mai întâi desenezi conturul formelor pe care ți le dorești pe biscuiții tăi și apoi le umpli cu royal icing. Să ai grijă să presari repede biluțele décor, altfel se întărește royal icingul și nu mai aderă.

Iată câteva modele care mi-au trecut mie prin cap.

Distracție placută și Crăciun Fericit!

Un text pe care îl amân de ceva vreme

Un text pe care îl amân de ceva vreme

(…) Și atunci m-a lovit: o mică afacere este ca un aisberg, oamenii văd doar vârful acestuia, noi, cei din spate vedem ce e sub apă. Ne vom apropia unii de ceilalți dacă și noi am privi aisbergul prin ochii voștri și voi, prin ai noștri. Iată ce văd eu zilele astea.

Află Povestea
Anais (not) Smashing The Cake

Anais (not) Smashing The Cake

Anais este fiica Izabelei și este un copil vesel și liniștit, care pare că iubește mâncarea. Într-o zi, Izabela m-a sunat “Anais a făcut un an, hai să facem smash the cake”. Hai.

Află Povestea
Candy bars are back!!! Yuhuu!!!

Candy bars are back!!! Yuhuu!!!

Da, da, știu de multe ori frazele în engleză sună mai bine, de aia le prefer. Altfel aș fi spus Barurile suedeze cu mini-deserturi au revenit! Ce bucurie! O las și pe asta, îmi e un pic rușine că nu găsesc ceva mai poetic în română.

Află Povestea