COȘUL TĂU

No Produse in the cart.

Select Page

     De Crăciun o metodă bună să-ți liniștești gândurile este să decorezi biscuiți. Îți pui un pahar de vin, îți pornești radioul pe postul preferat sau pui un disc cu colinde vechi și îți deschizi kitul pe care tocmai l-ai primit. Îți mai trebuie 2 farfurii, un castonel, câteva șervețele, un pahar cu apă, o bucată de sfoară și o linguriță.

     Din kit scoți punguță cu royal icing (praful cel alb, pufos) pe care o răstorni în castron și cu lingurița pui câte puțină apă. Amesteci bine bine și adaugi apă până obții o pastă care curge înceet înceet (ca lava). Apoi mai amesteci energic încă un minut să se albească bine royal icingul. Această pastă o pui în posul primit (punga triunghiulara) și învarți capătul larg să nu iasă conținutul. Tai un vârf de un milimetru cu foarfeca, scoți aerul și lași posul de o parte.

     Este momentul să-ți aliniezi biscuiții și decorurile colorate și să te gândești ce ai vrea să desenezi. Orice decorator, înainte să se apuce de treabă, își schitează în gând ce vrea să desenenze. Eu am ales modele simple, Crăciunești: stele, braduri, acadele, om de zapadă. Evident tu poți fi cât de creativ îți dorești.

Posul se ține cu mâna cu care scrii și se ghidează cu celalată mână (decorarea e munca de echipă). Mai întâi desenezi conturul formelor pe care ți le dorești pe biscuiții tăi și apoi le umpli cu royal icing. Să ai grijă să presari repede biluțele décor, altfel se întărește royal icingul și nu mai aderă.

Iată câteva modele care mi-au trecut mie prin cap.

Distracție placută și Crăciun Fericit!

Candy bars are back!!! Yuhuu!!!

Candy bars are back!!! Yuhuu!!!

Da, da, știu de multe ori frazele în engleză sună mai bine, de aia le prefer. Altfel aș fi spus Barurile suedeze cu mini-deserturi au revenit! Ce bucurie! O las și pe asta, îmi e un pic rușine că nu găsesc ceva mai poetic în română.

Află Povestea
The chiş

The chiş

Traducerea liberă a ceea ce am scris mai sus este Le Quiche. Nu știu voi, însă eu am avut mult timp probleme să scriu corect quiche.
La quiche nu ai cum să zici altfel, că tartă nu-i, plăcintă nu-i, îi clar quiche.

Află Povestea