COȘUL TĂU

No Produse in the cart.

Select Page

Melinda și Teo – Modern Victorian

     Este unul dintre candy barurile care a inspirat crearea unui nou produs DulceBun. Aceasta datorită Melindei, care e pasionată de dulciuri (le face).

     Pentru acest candy bar am făcut pentru prima dată pavlova rasturnată: paharele în care am pus crema fină de vanilie, prune într-o reducție de caramel, cointreau și condimente (adaptare după rețeta Melindei) și deasupra câteva bezele crocante.

     Melinda a avut o temă pentru mine, să-i fac un desert cu banane, morcov și ghimbir. În cofetăria americană sunt 3 checuri care au un success nebun: banana bread, ginger loaf și carrot muffins. Fiecare este foarte apreciata asa cum e. Ei bine, Melinda le-a combinat intr-un chec și i-a plăcut mult ce a obținut. Eu le-am împrăștiat prin candy bar în diverse combinații, dupe ce am testat ideea în macarons și nu a fost o combinație reușită. Checul l-am făcut mai târziu și este extraordinar.

     Melinda a ajuns la noi la recomandarea Andradei Sas (The wedding Styler), care m-a sunat și mi-a zis: “Am o mireasă frumoasă și pricepută la dulciuri. Te descurci?”. Sinceră să fiu am avut emoții la prima intalnirea cu Melinda, însă cele două au fost atât de vesele și relaxate încât ne-am ințeles de minune din prima.

     Nunta Melindei a fost altfel, Modern Victorian. Nu a avut buchet clasic de mireasă, ci un maner de porțelan umplut cu flori de portocal delicate de cei de la Maison Dadoo. Nu a avut aranjamente florale, candy barul a ținut loc și de décor (presiune! Presiune!).  

     Am gândit un candy bar cu două mese puse de o parte și de alta a unui geam de sticlă. De o parte au fost dulciurile delicate, mousse-uri, macarons, mini-cupcakes, iar pe terasă, am avut noile noastre pavlove și turnul cu fructe de sezon (proaspăt cumparate în acea dimineață de la piață).

     Ca dulciuri am pregatit și combinații inedite: mousse de ciocolata neagra, menta si piper roșu, mousse în două culori zmeură și lime, macarons cu fistic, caramel sărat, cafea, mini-cupcakes fistic cu cremă de ciocolată cu lapte, zuchinni cu affine cu cremă de ricotta cu lime, blat de banane cu cremă de vanilie si sos de rodie, mini-pavlova cu cremă fină de vanilie, prune trase in caramel, coniac și mirodenii, croque-em-bouche.

     PS: Melinda s-a căsătorit cu Teo de la Club 99. La prima întâlnire (cu vreo 6 luni înainte de nuntă) Andrada și Melinda îmi tot povesteau ca vor avea fortune cookies cu texte ironic/haioase scrise de viitorul soț al Melindei (nu ințelegeam nimic, dar m-am ținut tare și nu m-am dat de gol ). M-am mai întalnit cu Melinda, însă am vorbit despre prietenele ei și a povestit putin despre viitorul ei soț (tot nu m-am prins cine e, dar am continuat să “fandez”). La NUNTĂ, Andrada mi-a dat un fortune cookie si textul era într-adevar foarte reușit, mă și gândeam ce tare e tipul ăsta și o întreb pe Andrada, ce face for a living tipul ăsta. Andrada diplomată mi-a zis cu o sclipire distrat-mirat-ironica (Da, poate!) în ochi:”E Teo de la Club 99! Face improvizație!”. Eu am început să râd, i-am spus Andradei de cată vreme mă întrebam cine e tipul și pe deasupra mie imi și place tipul ăsta. E unul din preferații mei, l-am recunoscut când am plecat de la locație și am trecut pe langa Melinda si Teo care făceau poze.

Wedding Planner: Andrada Sas, The Wedding Styler

Mobilier: Maison Dadoo

Fotografii: DulceBun

Un text pe care îl amân de ceva vreme

Un text pe care îl amân de ceva vreme

(…) Și atunci m-a lovit: o mică afacere este ca un aisberg, oamenii văd doar vârful acestuia, noi, cei din spate vedem ce e sub apă. Ne vom apropia unii de ceilalți dacă și noi am privi aisbergul prin ochii voștri și voi, prin ai noștri. Iată ce văd eu zilele astea.

Află Povestea
Anais (not) Smashing The Cake

Anais (not) Smashing The Cake

Anais este fiica Izabelei și este un copil vesel și liniștit, care pare că iubește mâncarea. Într-o zi, Izabela m-a sunat “Anais a făcut un an, hai să facem smash the cake”. Hai.

Află Povestea
Candy bars are back!!! Yuhuu!!!

Candy bars are back!!! Yuhuu!!!

Da, da, știu de multe ori frazele în engleză sună mai bine, de aia le prefer. Altfel aș fi spus Barurile suedeze cu mini-deserturi au revenit! Ce bucurie! O las și pe asta, îmi e un pic rușine că nu găsesc ceva mai poetic în română.

Află Povestea
The chiş

The chiş

Traducerea liberă a ceea ce am scris mai sus este Le Quiche. Nu știu voi, însă eu am avut mult timp probleme să scriu corect quiche.
La quiche nu ai cum să zici altfel, că tartă nu-i, plăcintă nu-i, îi clar quiche.

Află Povestea