Select Page

Cozonac DulceBun

Ducem tradiția și pasiunea noastră mai departe prin unul din cele mai apreciate produse DulceBun din toate timpurile, Cozonacul DulceBun. Bogat în unt și umplutura cu nucă, merișoare, coji de portocale confiate și ciocolată neagră.

Cozonacul este un element important în meniul de sărbătoare al nostru. Fiecare dintre noi avem o amintire frumoasă sau amuzantă legată de cozonaci: mirosul de cozonac din toataă casa, campionatul cozonacilor între vecini sau “Închide uşa că se face current la cozonaci!”, “Nu respira lângă cozonac că îl deochi!” :))

Ce am înţeles noi de-a lungul timpului este că unii dintre noi adorăm aluatul, alţii umplutura. Nu de puţine ori am auzit “aoleu ce de umplutură are cozonacul ăsta” sau  “are prea mult aluat, nu simt nimic”. Aşa că am tot căutat să facem un aluat bogat şi cremos care să echilibreze umplutură. Cozonacul DulceBun are un aluat maturat 24 de ore, cu mult unt, făcut în aşa fel încât să rămână cât mai mult timp proaspăt (am luat tehnici de peste tot pentru asta).

Ah, şi aşa, ca idee, să ştiţi că dacă puneţi o felie de cozonac DulceBun pe grătar, o rumeniţi uşor pe o parte şi pe alta, obţineţi ceva de vis (merge de minune cu o lingură de smântână fermentată sau caimac şi nişte gem de coacaze negre (papanaşi de Crăciun 😊).

În ceea ce priveşte umplutura, i-am dat de cap acum mulţi ani şi am păstrat-o: cacao, nucă, merişoare, ciocolată neagră şi coji de portocale confiate (de toate pentru toţi).

Cozonac bogat cu unt și umplutură cu nucă, merișoare, coji de portocale confiate și ciocolată neagră.

Ingrediente: făină albă de grâu 550 (Gluten), lapte 3,5% (Lapte), miez de nucă (Fructe cu coajă lemnoasă), unt 82% grăsime (Lapte),  zahăr,  gălbenuș crud (Ouă), ciocolată termo picături (zahăr, masă de cacao, unt de cacao, emulsificant (lecitină de soia E322), aromă (vanilină), ou albuș crud (Ouă), ulei, vin alb sec, drojdie proaspătă, fructe confiate, Rom Captain Morgan Original spiced, zahăr vanilat bourbon (zahăr, păstăi mărunțite de vanilie, extract de vanilie, bourbon.), coajă de lămâie, coajă de portocală, sare.

Valori nutriționale / 100g

Valoare energetică: 357.86 KCal /1497.29 Kj
Grăsimi: 18.96 g,
Acizi grași saturați: 2.51 g,
Glucide: 33.13 g
Zaharuri: 15.55 g
Proteine: 7.9 g
Sare: 0.24g

Alergeni: Gluten, Lapte, Fructe cu coajă lemnoasă,Ouă