COȘUL TĂU

No Produse in the cart.

Select Page

De multă vreme mă gândesc ce fruct ar putea fi foarte românesc, asa cum armenii au rodia, fructul lor național. Probabil veți spune că avem și noi pruna (magiun și țuică) însă, sincer, nu cred că o putem considera identitatea noastră, doar așa, ca bază pentru multe glume. Eu simt cu totul că pe noi ne reprezintă gutuia. E un fruct la care ne gândim cu toții cu drag, gătită într-un fel sau altul, pentru că crudă este pentru… curajoși.

Cu toții știm pe cineva cu un gutui în curte, cu poveşti primăvaratice cu flori frumoase, albe, în vârf de rămurele și de toamnă cu gutui frumoase, galbene, aromate. Însă gustul de poveste e de dulceață de gutui. Cred că e singura dulceață despre care nu am auzit să nu placă cuiva. Dulceață, gem, cu nucă, fără nucă, toți avem o amintire plină de bucuria gustului de gutuie ne-crudă.

Anul acesta este anul în care simt nevoia să fiu aproape de acasă, de românesc. Da, da, stiu, v-am obișnuit să vă plimb prin toată lumea cu diverse deserturi cu nume cunoscute sau mai puțin cunoscute. Anul acesta vedeta mea va fi gutuia. Pentru acest Crăciun vă voi pregăti diverse bunătăți cu Gutui.

Va urma!

Anais (not) Smashing The Cake

Anais (not) Smashing The Cake

Anais este fiica Izabelei și este un copil vesel și liniștit, care pare că iubește mâncarea. Într-o zi, Izabela m-a sunat “Anais a făcut un an, hai să facem smash the cake”. Hai.

Află Povestea
Candy bars are back!!! Yuhuu!!!

Candy bars are back!!! Yuhuu!!!

Da, da, știu de multe ori frazele în engleză sună mai bine, de aia le prefer. Altfel aș fi spus Barurile suedeze cu mini-deserturi au revenit! Ce bucurie! O las și pe asta, îmi e un pic rușine că nu găsesc ceva mai poetic în română.

Află Povestea
The chiş

The chiş

Traducerea liberă a ceea ce am scris mai sus este Le Quiche. Nu știu voi, însă eu am avut mult timp probleme să scriu corect quiche.
La quiche nu ai cum să zici altfel, că tartă nu-i, plăcintă nu-i, îi clar quiche.

Află Povestea
Un martie de poveste

Un martie de poveste

Se apropie luna în care sărbătorim feminitatea, bărbații și 40 de morți. Ce poate fi mai tare decât luna martie? Pentru noi este o lună mai interesantă decât toate, iar în lumina acestui an în care la colțul fiecărei noi zile pândesc atât bucuria, cât și…

Află Povestea