0 Produse

COȘUL TĂU

No Produse in the cart.

Select Page

De multă vreme mă gândesc ce fruct ar putea fi foarte românesc, asa cum armenii au rodia, fructul lor național. Probabil veți spune că avem și noi pruna (magiun și țuică) însă, sincer, nu cred că o putem considera identitatea noastră, doar așa, ca bază pentru multe glume. Eu simt cu totul că pe noi ne reprezintă gutuia. E un fruct la care ne gândim cu toții cu drag, gătită într-un fel sau altul, pentru că crudă este pentru… curajoși.

Cu toții știm pe cineva cu un gutui în curte, cu poveşti primăvaratice cu flori frumoase, albe, în vârf de rămurele și de toamnă cu gutui frumoase, galbene, aromate. Însă gustul de poveste e de dulceață de gutui. Cred că e singura dulceață despre care nu am auzit să nu placă cuiva. Dulceață, gem, cu nucă, fără nucă, toți avem o amintire plină de bucuria gustului de gutuie ne-crudă.

Anul acesta este anul în care simt nevoia să fiu aproape de acasă, de românesc. Da, da, stiu, v-am obișnuit să vă plimb prin toată lumea cu diverse deserturi cu nume cunoscute sau mai puțin cunoscute. Anul acesta vedeta mea va fi gutuia. Pentru acest Crăciun vă voi pregăti diverse bunătăți cu Gutui.

Va urma!

Suflet Gourmet – Mihai Bengea

Suflet Gourmet – Mihai Bengea

Vă prezint proiectul nostru Suflet Gourmet. Aici vom deschide inimi iubitoare de bun, ne vom pune sufletul pe tavă :D.

Primul nostru invitat la Suflet Gourmet este cel care m-a inspirat să fac acest proiect, Mihai Bengea.

Află Povestea
Totul are un început

Totul are un început

Nu o dată i-am mulțumit în gând mamei mele pentru faptul că sunt Cofetar. Nu, mama nu și-a dorit niciodată să fiu Cofetar, dimpotrivă, a zis mereu că ar trebui să am un job în care să muncesc fizic cât mai puțin. Ei bine, eu am făcut tot cum m-a tăiat capul.

Află Povestea
DulceBun pornește de la TINE

DulceBun pornește de la TINE

A venit acel moment în care să pun pe hârtie ceea ce tot spun la fiecare întâlnire cu viitori miri sau parinți care organizează botezul copilului lor: pentru mine voi sunteți importanți, este ca și cum îi serviți pe invitații voștri cu deserturile voastre preferate.

Află Povestea
Ghidul Torturilor

Ghidul Torturilor

Cum să arate tortul? Iată o întrebare grea. Sper ca următorul mic ghid să vă lumineze un pic. Nu uitați că pe oricare dintre aceste torturi putem folosi figurine ca decor. În afară de tortul naked, oricare poate fi cu etaj, noi facem maxim 3 etaje (pentru evenimente mai mari vorbim direct).

Află Povestea
Răbdare

Răbdare

Eu nu sunt cea mai răbdatoare persoană din lume, deși aparențele deseori înșeală. Am un fel de a mă concentra pe a ințelege ce iși doresc oamenii în materie de dulciuri de la mine, care poate fi interpretat ca răbdare, însă vă asigur că nu e…

Află Povestea