COȘUL TĂU

No Produse in the cart.

Select Page

Ghidul Torturilor

                  Cum să arate tortul? Iată o întrebare grea.

      Sper ca următorul mic ghid să vă lumineze un pic. Nu uitați că pe oricare dintre aceste torturi putem folosi figurine ca decor.  În afară de tortul naked, oricare poate fi cu etaj, noi facem maximum 3 etaje (pentru evenimente mai mari vorbim direct).

                                                             Torturile naked

Tortul naked este cel în care se văd straturile tortului: mousse/cremă și blat. El se decorează în partea de sus, iar la torturile cu mousse+uri delicate îl livrăm cu o margine protectoare din acetofan alimentar (un plastic profesional).  Decorul se face în partea de sus.

Tortul semi-naked are o margine de cremă și se întrevăd zonele cu blat. Culoarea cremei este aceeași indiferent de etaj. Acest tort are o margine de cremă diferită de compoziția de bază a tortului.  La torturile mici se va simți marginea de cremă de decor (de obicei cremă de mascarpone). Alegem pe cât posibil creme care sa fie în ton cu restul tortului. Decorul este de obicei în partea de sus.

Tortul îmbrăcat în cremă

Tortul îmbrăcat în cremă este o alternativă la torturile îmbrăcate în pastă de zahăr. Crema de decor poate fi cremă de mascarpone, cremă de unt sau cremă de ciocolată, depinde de tort. Și aici, la straturile cu mousse-uri delicate, e posibil să punem o margine de cremă în jurul mousse-ului pentru a putea finisa foarte bine tortul. Elementele de decor pot fi aplicate atât în partea de sus cât și pe lateral.

 

Torturi îmbrăcate în pastă de zahăr

Tortul îmbrăcat în pastă de zahăr are un strat de cremă protectoare sub pastă, apoi pastă de zahăr. Crema protectoare este cremă de unt sau cremă de ciocolată.

Decorurile se pot aplica oriunde pe tort. Preferăm decorurile naturale (fructe, flori), însă folosim și coloranți alimentari când se dorește. 

   Pentru figurine colaborăm cu artiști în pastă de zahăr, pentru că noi ne-am specializat în compoziția torturilor și am găsit mulți oameni frumoși și talentați în modelare pastă de zahăr.

Un text pe care îl amân de ceva vreme

Un text pe care îl amân de ceva vreme

(…) Și atunci m-a lovit: o mică afacere este ca un aisberg, oamenii văd doar vârful acestuia, noi, cei din spate vedem ce e sub apă. Ne vom apropia unii de ceilalți dacă și noi am privi aisbergul prin ochii voștri și voi, prin ai noștri. Iată ce văd eu zilele astea.

Află Povestea
Anais (not) Smashing The Cake

Anais (not) Smashing The Cake

Anais este fiica Izabelei și este un copil vesel și liniștit, care pare că iubește mâncarea. Într-o zi, Izabela m-a sunat “Anais a făcut un an, hai să facem smash the cake”. Hai.

Află Povestea
Candy bars are back!!! Yuhuu!!!

Candy bars are back!!! Yuhuu!!!

Da, da, știu de multe ori frazele în engleză sună mai bine, de aia le prefer. Altfel aș fi spus Barurile suedeze cu mini-deserturi au revenit! Ce bucurie! O las și pe asta, îmi e un pic rușine că nu găsesc ceva mai poetic în română.

Află Povestea
The chiş

The chiş

Traducerea liberă a ceea ce am scris mai sus este Le Quiche. Nu știu voi, însă eu am avut mult timp probleme să scriu corect quiche.
La quiche nu ai cum să zici altfel, că tartă nu-i, plăcintă nu-i, îi clar quiche.

Află Povestea