0 Produse

COȘUL TĂU

No Produse in the cart.

Select Page

                  Cum să arate tortul? Iată o întrebare grea.

      Sper ca următorul mic ghid să vă lumineze un pic. Nu uitați că pe oricare dintre aceste torturi putem folosi figurine ca decor.  În afară de tortul naked, oricare poate fi cu etaj, noi facem maximum 3 etaje (pentru evenimente mai mari vorbim direct).

                                                             Torturile naked

Tortul naked este cel în care se văd straturile tortului: mousse/cremă și blat. El se decorează în partea de sus, iar la torturile cu mousse+uri delicate îl livrăm cu o margine protectoare din acetofan alimentar (un plastic profesional).  Decorul se face în partea de sus.

Tortul semi-naked are o margine de cremă și se întrevăd zonele cu blat. Culoarea cremei este aceeași indiferent de etaj. Acest tort are o margine de cremă diferită de compoziția de bază a tortului.  La torturile mici se va simți marginea de cremă de decor (de obicei cremă de mascarpone). Alegem pe cât posibil creme care sa fie în ton cu restul tortului. Decorul este de obicei în partea de sus.

Tortul îmbrăcat în cremă

Tortul îmbrăcat în cremă este o alternativă la torturile îmbrăcate în pastă de zahăr. Crema de decor poate fi cremă de mascarpone, cremă de unt sau cremă de ciocolată, depinde de tort. Și aici, la straturile cu mousse-uri delicate, e posibil să punem o margine de cremă în jurul mousse-ului pentru a putea finisa foarte bine tortul. Elementele de decor pot fi aplicate atât în partea de sus cât și pe lateral.

 

Torturi îmbrăcate în pastă de zahăr

Tortul îmbrăcat în pastă de zahăr are un strat de cremă protectoare sub pastă, apoi pastă de zahăr. Crema protectoare este cremă de unt sau cremă de ciocolată.

Decorurile se pot aplica oriunde pe tort. Preferăm decorurile naturale (fructe, flori), însă folosim și coloranți alimentari când se dorește. 

   Pentru figurine colaborăm cu artiști în pastă de zahăr, pentru că noi ne-am specializat în compoziția torturilor și am găsit mulți oameni frumoși și talentați în modelare pastă de zahăr.

Suflet Gourmet – Mihai Bengea

Suflet Gourmet – Mihai Bengea

Vă prezint proiectul nostru Suflet Gourmet. Aici vom deschide inimi iubitoare de bun, ne vom pune sufletul pe tavă :D.

Primul nostru invitat la Suflet Gourmet este cel care m-a inspirat să fac acest proiect, Mihai Bengea.

Află Povestea
Gutuie vous avec moi?

Gutuie vous avec moi?

De multă vreme mă gândesc ce fruct ar putea fi foarte românesc, asa cum armenii au rodia, fructul lor național. Eu simt cu totul că pe noi ne reprezintă gutuia. E un fruct la care ne gândim cu toții cu drag, gătită într-un fel sau altul, pentru că crudă este pentru… curajoși.

Află Povestea
Totul are un început

Totul are un început

Nu o dată i-am mulțumit în gând mamei mele pentru faptul că sunt Cofetar. Nu, mama nu și-a dorit niciodată să fiu Cofetar, dimpotrivă, a zis mereu că ar trebui să am un job în care să muncesc fizic cât mai puțin. Ei bine, eu am făcut tot cum m-a tăiat capul.

Află Povestea
DulceBun pornește de la TINE

DulceBun pornește de la TINE

A venit acel moment în care să pun pe hârtie ceea ce tot spun la fiecare întâlnire cu viitori miri sau parinți care organizează botezul copilului lor: pentru mine voi sunteți importanți, este ca și cum îi serviți pe invitații voștri cu deserturile voastre preferate.

Află Povestea
Răbdare

Răbdare

Eu nu sunt cea mai răbdatoare persoană din lume, deși aparențele deseori înșeală. Am un fel de a mă concentra pe a ințelege ce iși doresc oamenii în materie de dulciuri de la mine, care poate fi interpretat ca răbdare, însă vă asigur că nu e…

Află Povestea