COȘUL TĂU

No Produse in the cart.

Select Page

     Alina s-a alăturat nouă în luna Februarie. Este știristă și blogger pasionat de duciuri (www.ciocolatasivanilie.ro). În ultimii ani ordinea s-a schimbat, așa că s-a alăturat nouă. La prima întalnire s-a prezentat simplu: am nevoie să-mi consum energia și să spăl vase, să fac munci repetitive, să o iau de jos. Habar nu aveam ce comoară am găsit, dar am văzut o strălucire în ochii ei când vorbea despre ciocolată și quiche-uri. Așa că am întrebat-o dacă vrea să ni se alăture și a zis DA (bucurie, bucurie).

     Am început să lucrăm împreună și surpriză. unul dintre autorii săi preferați este Michel Roux.

     Într-o dimineață Alina intră în Atelier cu aceeași sclipire încantată în privire: “M-au căutat, le-a placut atât de mult ce le-am prezentat înainte să vin aici încât m-au căutat să le facem candy barul.” Dintr-o dată și-a luat rolul de cofetareasă cautată în serios și m-a pus la treabă să văd ce le-a propus, să ne vedem cu Sabina si Emi, să le cream un sweets corner de poveste și să refacem tortul care le-a placut. M-am conformat, ne-am mobilizat și la 2 zile după nuntă Sabina ne-a scris: “A fost ce am visat J”. Bucurie și mândrie!

     Tort: blat devil’s chocolate cake, ganaj de ciocolată neagră cu miere, cremeux au chocolat noir, mousse de capșuni

    Sweets corner: lemon tart cu limes confiate cu cimbru, tartă de ciocolată cu frangipane cu ciocoată și capșuni, tartă de morcov cu spumă de branză proaspată de vaci și fructe, cookies cu ovăz și merișoare, banana bread, burgeri DulceBun (Sabina si Emi au fost primii noștri degustatori oficiali).

Anais (not) Smashing The Cake

Anais (not) Smashing The Cake

Anais este fiica Izabelei și este un copil vesel și liniștit, care pare că iubește mâncarea. Într-o zi, Izabela m-a sunat “Anais a făcut un an, hai să facem smash the cake”. Hai.

Află Povestea
Candy bars are back!!! Yuhuu!!!

Candy bars are back!!! Yuhuu!!!

Da, da, știu de multe ori frazele în engleză sună mai bine, de aia le prefer. Altfel aș fi spus Barurile suedeze cu mini-deserturi au revenit! Ce bucurie! O las și pe asta, îmi e un pic rușine că nu găsesc ceva mai poetic în română.

Află Povestea
The chiş

The chiş

Traducerea liberă a ceea ce am scris mai sus este Le Quiche. Nu știu voi, însă eu am avut mult timp probleme să scriu corect quiche.
La quiche nu ai cum să zici altfel, că tartă nu-i, plăcintă nu-i, îi clar quiche.

Află Povestea
Un martie de poveste

Un martie de poveste

Se apropie luna în care sărbătorim feminitatea, bărbații și 40 de morți. Ce poate fi mai tare decât luna martie? Pentru noi este o lună mai interesantă decât toate, iar în lumina acestui an în care la colțul fiecărei noi zile pândesc atât bucuria, cât și…

Află Povestea