0 Produse

COȘUL TĂU

No Produse in the cart.

Select Page

     Cofetar amator la 14 ani făceam Non-plus-ultra pentru vecini: biscuiți fragezi cu unt, cu un moț crocant de bezea pe care îi lipeam 2 câte doi cu gem de capșuni.

     20 de ani mai târziu am plecat în Marea Britanie la un curs de bomboane și alte zaharicale, apoi am făcut cursul de cofetar-patiser la Bilancia și am devenit cofetar cu acte in regulă. Aceasta dupa 9 ani în publicitate. Recunosc că sunt autodidact, devorez carți de specialitate, autorii mei preferați sunt Michel Roux, Silvia Jurcovan si Carole Walters.

     Destul despre mine, să vorbim despre pasiunea mea concretizată într-un burger DulceBun, special creat pentru BurgerFest. Am aflat târziu despre festival și pe ultima sută de metri ne-am înscris, cu multă bunavointă și mirare din partea organizatorilor (Dragos Guraroșie s-a tot întrebat de ce ne doream atât de mult). Partea administrativă a fost cea mai usoară, să găsesc produsul potrivit a fost o provocare. Pe net am găsit o mulțime de burgeri dulci, însă nu indeplineau toate criteriile mele: să arate a burgeri, să fie lejeri, echiibrați, crocanți și surprinzători. O saptamană au zburat în mintea mea brioșe, crème, blaturi, glazuri, fructe, sosuri, texturi. Dar a meritat din plin pentru că toți clienții noștri la BurgerFest au fost surprinși, s-au întors, au mâncat cu placere evidentă și ne-au felicitat.

Burger DulceBun: un ecler cu craqueline crocant, cu crema fina de vanilie, brownie moist cu nucă, capșuni proaspete, orange curd si dulceață de chilli.

Răbdare

Răbdare

Eu nu sunt cea mai răbdatoare persoană din lume, deși aparențele deseori înșeală. Am un fel de a mă concentra pe a ințelege ce iși doresc oamenii în materie de dulciuri de la mine, care poate fi interpretat ca răbdare, însă vă asigur că nu e…

Află Povestea
Winter Fairy Tale

Winter Fairy Tale

Suntem în acest domeniu frumos din 2012 și am avut ocazia să vedem alăturându-se nouă oameni frumoși, pasionați, iubitori de frumos. La început erau câțiva temerari, Andrada, Victorița, Darius și Alex – Maison Dadoo, care au avut curajul…

Află Povestea
Mic curs de decorare biscuiți Crăciunești

Mic curs de decorare biscuiți Crăciunești

De Crăciun o metodă bună să-ți liniștești gândurile este să decorezi biscuiți. Îți pui un pahar de vin, îți pornești radioul pe postul preferat sau pui un disc cu colinde vechi și îți deschizi kitul pe care tocmai l-ai primit…

Află Povestea
Povestea Cozonacului

Povestea Cozonacului

Cozonacul este unul dintre cele mai grele deserturi de facut de un cofetar. De ce? Pentru că fiecare dintre noi avem o amintire legată de cozonac facut de bunica, vecina, matușa…

Află Povestea
Melinda și Teo – Modern Victorian

Melinda și Teo – Modern Victorian

Este unul dintre candy barurile care a inspirat crearea unui nou produs DulceBun. Aceasta datorită Melindei, care e pasionată de dulciuri (le face). Pentru acest candy bar am făcut pentru prima dată pavlova rasturnată…

Află Povestea