COȘUL TĂU

No Produse in the cart.

Select Page

     Cofetar amator la 14 ani făceam Non-plus-ultra pentru vecini: biscuiți fragezi cu unt, cu un moț crocant de bezea pe care îi lipeam 2 câte doi cu gem de capșuni.

     20 de ani mai târziu am plecat în Marea Britanie la un curs de bomboane și alte zaharicale, apoi am făcut cursul de cofetar-patiser la Bilancia și am devenit cofetar cu acte in regulă. Aceasta dupa 9 ani în publicitate. Recunosc că sunt autodidact, devorez carți de specialitate, autorii mei preferați sunt Michel Roux, Silvia Jurcovan si Carole Walters.

     Destul despre mine, să vorbim despre pasiunea mea concretizată într-un burger DulceBun, special creat pentru BurgerFest. Am aflat târziu despre festival și pe ultima sută de metri ne-am înscris, cu multă bunavointă și mirare din partea organizatorilor (Dragos Guraroșie s-a tot întrebat de ce ne doream atât de mult). Partea administrativă a fost cea mai usoară, să găsesc produsul potrivit a fost o provocare. Pe net am găsit o mulțime de burgeri dulci, însă nu indeplineau toate criteriile mele: să arate a burgeri, să fie lejeri, echiibrați, crocanți și surprinzători. O saptamană au zburat în mintea mea brioșe, crème, blaturi, glazuri, fructe, sosuri, texturi. Dar a meritat din plin pentru că toți clienții noștri la BurgerFest au fost surprinși, s-au întors, au mâncat cu placere evidentă și ne-au felicitat.

Burger DulceBun: un ecler cu craqueline crocant, cu crema fina de vanilie, brownie moist cu nucă, capșuni proaspete, orange curd si dulceață de chilli.

Anais (not) Smashing The Cake

Anais (not) Smashing The Cake

Anais este fiica Izabelei și este un copil vesel și liniștit, care pare că iubește mâncarea. Într-o zi, Izabela m-a sunat “Anais a făcut un an, hai să facem smash the cake”. Hai.

Află Povestea
Candy bars are back!!! Yuhuu!!!

Candy bars are back!!! Yuhuu!!!

Da, da, știu de multe ori frazele în engleză sună mai bine, de aia le prefer. Altfel aș fi spus Barurile suedeze cu mini-deserturi au revenit! Ce bucurie! O las și pe asta, îmi e un pic rușine că nu găsesc ceva mai poetic în română.

Află Povestea
The chiş

The chiş

Traducerea liberă a ceea ce am scris mai sus este Le Quiche. Nu știu voi, însă eu am avut mult timp probleme să scriu corect quiche.
La quiche nu ai cum să zici altfel, că tartă nu-i, plăcintă nu-i, îi clar quiche.

Află Povestea
Un martie de poveste

Un martie de poveste

Se apropie luna în care sărbătorim feminitatea, bărbații și 40 de morți. Ce poate fi mai tare decât luna martie? Pentru noi este o lună mai interesantă decât toate, iar în lumina acestui an în care la colțul fiecărei noi zile pândesc atât bucuria, cât și…

Află Povestea