Pavlova cu ciocolata si caisa in caramel cu cognac si Tarta Vara-Toamna

Melinda si Teo – Modern Victorian
February 7, 2017
Povestea cozonacului
November 24, 2017

 

Au aparut smochinele proaspete! Smochinele din punctul meu de vedere sunt fructe de toamna, dulci, cu o aroma fina si o culoare perfect tomnatica. Am realizat ca august este acea luna cand, desi e vara si te topesti, simti ca adie toamna. Smochinele mi-au adus aminte ca vine toamna, anotimpul meu preferat. Dar cofetarul din mine iubeste si vara, bogatia de fructe, nevoia de racoros si deserturi de care sa te bucuri din plin, desi nu sunt inghetata.

Astfel au aparut Tarta Vara-Toamna si Pavlova cu ciocolata si caise in caramel si coniac.

Tarta Vara-Toamna combina o spuma delicata de ricotta cu portocale, cu cioburi de ciocolata neagra (un fel de crema de canoli insa mult mai lejera si racoroasa, stilul DulceBun) si multe fructe, ramurele de menta si busuioc si bezea usor caramelizata.

Pavlova… ei bine, pavlova este eminamente de vara din punctul meu de vedere. Este desertul perfect: bezea lejera, crema pufoasa si fructe. Cum sa aduci unui desert, care e imaginea verii, adierea toamnei? Secretul meu este vinarsul/coniacul. Am caramelizat putin zahar, apoi am aliniat in cratita jumatati de caise peste care am turnat vinars Miorita (imi place numele, aroma si, nu stiu cum, dar face minuni cu caisele). Am lasat totul pe foc si am obtinut caise cremoase, aromate, dar acrisoare. Ciocolata am ascuns-o in crema de patiserie imbogatita cu frisca (da, recunosc, imi place varianta usor decadenta a cremei de vanilie, cea pufoasa si mai delicata, cu frisca).

Vreti sa stiti un secret? Recunosc, sincer, ca am facut pentru cineva anume aceste deserturi. Pentru toamna, ca vine si merita intampinata cum trebuie.

Daca vreti sa va bucurati de ele, vi le putem face pe comanda: tarta in varianta de 4 persoane costa 40 lei, iar pavlovele in varianta mini sunt 10 lei per buc (facem minim 10 sau multiplu de 10).      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *