Mic curs de decorare biscuiti Craciunesti

Povestea cozonacului
November 24, 2017
Winter Fairy Tail
January 30, 2018

De Craciun o metoda buna sa-ti linistesti gandurile este sa decorezi biscuiti. Iti pui un pahar de vin, iti pornesti radioul pe postul preferat sau pui un disc cu colinde vechi si iti deschizi kitul pe care tocmai l-ai primit. Iti mai trebuie 2 farfurii, un castonel, cateva servetele, un pahar cu apa, o bucata de sfoara si o lingurita.

 

Din kit scoti punguta cu royal icing (praful cel alb, pufos) pe care o rastorni in castron si cu lingurita pui cate putina apa. Amesteci bine bine si adaugi apa pana obtii o pasta care curge inceet inceet (ca lava). Apoi mai amesteci energic inca un minut sa se albeasca bine royal icingul. Aceasta pasta o pui in posul primit (punga triunghiulara) si invarti capatul larg sa nu iasa continutul. Tai un varf de un milimetru cu foarfeca, scoti aerul si lasi posul de o parte.

 

Este momentul sa-ti aliniezi biscuitii si decorurile colorate sis a te gandesti ce ai vrea sa desenezi. Orice decorator, inainte sa se apuce de treaba, isi schiteaza in gand ce vrea sa desenenze. Eu am ales modele simple, Craciunesti: stele, braduri, acadele, om de zapada. Evident tu poti fi cat de creative iti doresti.

 

Posul se tine cu mana cu care scrii si se ghideaza cu celalata mana (decorarea e munca de echipa). Mai intai desenezi conturul formelor pe care ti le doresti pe biscuitii tai si apoi le umpli cu royal icing. Sa ai grija sa presari repede bilutele décor altfel sa intareste royal icingul si nu mai adera.

 

Iata cateva modele care mi-au trecut mie prin cap.

 

Distractie placuta si Craciun Fericit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *