Melinda si Teo – Modern Victorian

Candy barul Ioanei
November 21, 2016
Pavlova cu ciocolata si caisa in caramel cu cognac si Tarta Vara-Toamna
September 15, 2017

Este unul dintre candy barurile care a inspirat crearea unui nou produs DulceBun. Aceasta datorita Melindei, care e pasionata de dulciuri (le face).

Pentru acest candy bar am facut pentru prima data pavlova rasturnata: paharele in care am pus crema fina de vanilie, prune intr-o reductie de caramel, cointreau si condimente (adaptare dupa reteta Melindei) si deasupra cateva bezele crocante.

Melinda a avut o tema pentru mine, sa-i fac un desert cu banane, morcov si ghimbir. In cofetaria americana sunt 3 checuri care au un success nebun: banana bread, ginger loaf si carrot muffins. Fiecare este foarte apreciata asa cum e. Ei bine, Melinda le-a combinat intr-un chec si i-a placut mult ce a obtinut. Eu le-am imprastiat prin candy bar in diverse combinatii, dupe ce am testat ideea in macarons si nu a fost o combinatie reusita. Checul l-am facut mai tarziu si este extraordinar.

.Version 2

Melinda a ajuns la noi la recomandarea Andradei Sas (The wedding Styler), care m-a sunat si mi-a zis: “Am o mireasa frumoasa si priceputa la dulciuri. Te descurci?”. Sincera sa fiu am avut emotii la prima intalnirea cu Melinda, insa cele doua au fost atat de vesele si relaxate incat ne-am inteles de minune din prima.

Nunta Melindei a fost altfel, Modern Victorian. Nu a avut buchet clasic de mireasa, ci un maner de portelan umplut cu flori de portocal delicate de cei de la Maison Dadoo. Nu a avut aranjamente florale, candy barul a tinut lor si de décor (presiune! Presiune!).  

Am gandit un candy bar cu doua mese puse de o parte si de alta a unui geam de sticla. De o parte au fost dulciurile delicate, mousse-uri, macarons, mini-cupcakes, iar pe terasa, am avut noile noastre pavlove si turnul cu fructe de sezon (proaspat cumparate in acea dimineata de la piata).

Ca dulciuri am pregatit si combinatii inedite: mousse de ciocolata neagra, menta si piper rosu, mousse in doua culori zmeura si lime, macarons cu fistic, caramel sarat, cafea, mini-cupcakes fistic cu crema de ciocolata cu lapte, zuchinni cu affine cu crema de ricotta cu lime, blat de banane cu crema de vanilie si sos de rodie, mini-pavlova cu crema fina de vanilie, prune trase in caramel, coniac si mirodenii, croque-em-bouche.

img_0314

PS: Melinda s-a casatorit cu Teo de la Club 99. La prima intalnire (cu vreo 6 luni inainte de nunta) Andrada si Melinda imi tot povesteau ca vor avea fortune cookies cu texte ironic/haioase scrise de viitorul sot al Melindei (nu intelegeam nimic, dar m-am tinut tare si nu m-am dat de gol ). M-am mai intalnit cu Melinda, insa am vorbit despre prietenele ei si a povestit putin despre viitorul ei sot (tot nu m-am prins cine e, dar am continuat sa “fandez”). La NUNTA, Andrada mi-a dat un fortune cookie si textul era intr-adevar foarte reusit, ma si gandeam ce tare e tipul asta si o intreb pe Andrada, ce face for a living tipul asta. Andrada diplomata mi-a zis cu o sclipire distrat-mirat-ironica (Da, poate!) in ochi:”E Teo de la Club 99! Face improvizatie!”. Eu am inceput sa rad, i-am spus Andradei de cata vreme ma intrebam cine e tipul si pe deasupra mie imi si place tipul asta. E unul din preferatii mei, l-am recunoscut cand am plecat de la locatie si am trecut pe langa Melinda si Teo care faceau poze.

 

Wedding Planner: Andrada Sas, The Wedding Styler http://bucharestweddingplanner.ro/

Mobilier: Maison Dadoo www.maisondadoo.ro

Fotografii: DulceBun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *