Candy barul Ioanei

Alina Wanted
November 15, 2016
Melinda si Teo – Modern Victorian
February 7, 2017

Majoritatea discutiilor despre un viitor eveniment (cu persoane noi) incep cu “Buna, m-ar interesa un candy bar/tort pentru o nunta, puteti sa-mi trimiteti o oferta?”.

Ioana a fost o gura de aer proaspat cand nu ne-a cerut o oferta ci o mostra din desertul ei preferat, cheese cake. M-am bucurat ca un copil, pentru ca gasisem un om pasionat de gust inainte de toate. Si m-am simtit onorata si mandra cand am si fost alesi dintre 5 participanti la testul de gust (Ioana mi-a si atins orgoliul zicand ca ale noastre sunt cele mai bune si eu ii inspir incredere – ca teasing, nici nu banuiam ce inseamna aceasta fraza… ;)). Bine, bine, Ioana stia dinainte cati bani aloca tortului si candy barului si mi-a subliniat ca va trebui sa ne incadram in acel buget, unul realist pentru 130 persoane, cati invitati a avut.

Recunosc ca am fost un pic prea increzatoare in mine la prima degustare de tort de nunta, cand am pregatit ceva ce EU credeam ca li se potriveste. Ei bine, li s-a potrivit pe jumate: i-au placut 2 mousse-uri, nu i-au placut blatul si un alt mousse.

Astfel a inceput cautarea tortului Ioanei si a lui Hefe. Am stat atunci de vorba si Ioana a inceput sa-mi povesteasca despre placerile ei dulci si ale viitorului ei sot. Am schitat un nou tort, pe care l-am facut de test: baza sables de vanilie, mousse de zmeura, daquoise de cocos, mousse de mascarpone cu miere si lime, afine.

Am mai facut si eu unul intr-o directie opusa, sa stim pe unde o luam: blat de cacao cu nuca, bavaroise de caramel, cremeux au chocolat, ganaj de caramel sarat, alune in caramel (este de fapt tortul inspirat de batonul preferat a lui Hefe, Snickers).

De data aceasta problema era ca ambele torturi au castigat. Am trecut un pic prin gandul unui tort combinat din cele doua: jos tortul Ioanei, apoi tortul lui Hefe, apoi tortul Ioanei, Hefe, Ioana, Hefe, si tot asa. Dar nu-l simteam ca fiind tortul lor. Asa ca am continuat cautarile si 2 zile am combinat in minte blaturi, creme, fructe, texturi, stiam pe de rost lista Ioanei cu ce le place si pana la urma am descoperit tortul LOR: blat de cacao cu alune, insiropat cu sirop caramel si coniac, cremeux au chocolat, dacquoise cu migdale si cocos, mousse de mascarpone cu miere si vanilie, piersici la cuptor cu vanilie si coniac, afine, imbracat in crema de branza proaspata de vaci.

Ei bine i-am dat de cap, iar cand am terminat prima reactie a fost sa-i multumesc Ioanei pentru oportunitatea de a crea acest tort.

candy-barul-ioanei_5

Ce parere aveti ca am avut si candy bar! Povestea acestuia este extrem de simpla: dupa ce am dat de cap tortului sa alegem tortuletele pentru candy bar a fost floare la ureche (am si avut cateva deja testate ;)). Doar cu un mic touch a la Ioana: cu o saptamana inainte de nunta imi scrie ca ar vrea si ceva cu bezea la candy bar, insa ne-am hotarat repede la un eton mess stilul DulceBun: bezea, fructe marinate in alcool si crema de branza proaspata de vaci.

La candy bar am introdus si unul dintre torturile dragi mie (inspirat de un week-end in 2 la Roma): Tortul Aperol Spritz – blat de vanilie, jeleu Aperol Spritz – pulpa de portocale, Aperol, Prosecco, mousse de ricotta si carlionti de ciocolata alaturi de tortul Snickers, cheesecake cu zmeura si ciocolata alba, tort de morcovi cu zmeura si mousse de branza proaspata de vaci, eton mess si biscuiti thumbprints diverse combinatii (fistic cu ciocolata, zmeura cu alune, coacaze negre cu nuca, etc.).

Siii, tot pentru Ioana am facut raw energy balls pentru cununie, pentru prima data de cand suntem cofetarese.

Inca o data: Multumesc, Ioana!

candy-barul-ioanei_2

Mobilier si vase: Moticello Events https://www.facebook.com/MonticelloEvents/

Desing candy bar: DulceBun

Poze: Ioana si DulceBun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *