Adina si Burgerul DulceBun

Tortul Dante
November 14, 2016

Cofetar amator la 14 ani faceam Non-plus-ultra pentru vecini: biscuiti fragezi cu unt, cu un mot crocant de bezea pe care ii lipeam 2 cate doi cu gem de capsuni.

20 de ani mai tarziu am plecat in Marea Britanie la un curs de bomboane si alte zaharicale, apoi am facut cursul de cofetar-patiser la Bilancia si am devenit cofetar cu acte in regula. Aceasta dupa 9 ani in publicitate. Recunosc ca sunt autodidact, devorez carti de specialitate, autorii mei preferati sunt Michel Roux, Silvia Jurcovan si Carole Walters.

Destul despre mine, sa vorbim despre pasiunea mea concretizata intr-un burger DulceBun, special creat pentru BurgerFest. Am aflat tarziu despre festival si pe ultima suta de metri ne-am inscris, cu multa bunavointa si mirare din partea organizatorilor (Dragos Gurarosie s-a tot intrebat de ce ne doream atat de mult). Partea administrative a fost cea mai usoara, sa gasesc produsul potrivit a fost o provocare. Pe net am gasit o multime de burgeri dulci, insa nu indeplineau toate criteriile mele: sa arate a burgeri, sa fie lejeri, echiibrati, crocanti si surprinzatori. O saptamana au zburat in mintea mea briose, crème, blaturi, glazuri, fructe, sosuri, texturi. Dar a meritat din plin pentru ca toti clientii nostri la BurgerFest au fost surprinsi, s-au intors, au mancat cu placere evidenta si ne-au felicitat.

Burger DulceBun: un ecler cu craqueline crocant, cu crema fina de vanilie, brownie moist cu nuca, capsuni proaspete, orange curd si dulceata de chilli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *